office@siegleundepple.ro

SIEGLE + EPPLE
Solutii complete de la S+E

Cerintele pentru aerul din halele de lucru industriale sunt multiple. Pe langa aportul de aer proaspat este necesara si eliminarea aerului viciat din zona de lucru. Cu o paleta larga de produse proprii, S+E ofera solutii complete, de la anemostate, cosuri de evacuare pana la instalatii cu recuperare de caldura.

Anemostate, individualizate conform cerintelor

Anemostatele sunt produse pe utilaje CNC moderne. In procesul de fabricatie, pe langa cel mai nou stadiu al tehnicii, conteaza si indemanarea in lucrul manual. Paleta de anemostate cuprinde pe langa o multitudine de modele standard si solutii deosebite cu design individualizat.
Clientii nostri vin cu cerintele – noi dezvoltam solutiile. Produse noi, impunere de standarde, impulsionarea – aceasta este filozofia Siegle+Epple. Solutiile pentru clienti sunt testate si documentate cu ajutorul facilitatilor proprii de verificare. Distributia aerului se vizualizeaza prin intermediul fumului, se inregistreaza cu senzori foarte exacti, tinand cont de conditiile existente.

Produsele S+E sunt de calitate foarte ridicata, sunt foarte fiabile si rezistente. De la consiliere, dezvoltare, realizare si pana la solutiile individualizate, la S+E obtineti totul dintr-o sursa.
1. Anemostate radiale
Cu ajutorul anemostatelor radiale de la S+E, aerul rece este introdus la o inaltime de 3-5 m. Aerul se distribuie intr-o forma parabolica si coboara lin spre pardoseala halei. Aerul cald, viciat se deplaseaza in sus, amestecul cu aerul proaspat este foarte redus. In forma standard, dispersorul radial reglabil consta dintr-un cilindru perforat de tabla cu decupaj pentru posibilitatea reglarii unghiului de iesire al aerului. Modificarea se poate face manual, prin intermediul unui motor sau poate fi autoreglant.

Functia de incalzire / racire poate fi reglata prin modificarea caracteristicii de iesire a aerului.

Dispersorul poate fi montat, pe perete, pe un stalp sau direct, in functie de tip.
2. Anemostate cu difuzie
Anemostatele cu difuzie fac fata cerintelor crescande fata de calitatea aerului la locurile de munca precum si evacuarii sarcinilor termice provenite de la utilaje. Forma standard, rotunda, se poate varia, in functie de cerintele clientului.

Culoarea de asemenea poate fi schimbata. Aerul este introdus mai puternic fara sa apara senzatia de curent in apropiere.

Aerul rece introdus de dispersor formeaza o “pelicula”. Aerul viciat, incalzit de sarcinile termice, se evacuaeaza in conditii de turbulente minime.
Standard designs:
Semicircular diffuser air outlets are available in four sizes (KA-HR1 – KA-HR4), round outlets in three sizes (KA-QR 35, KA-QR 45, KA-QR 56) and rectangular outlets expelling air on one side (KA-ES) and both sides (KA-BS). In addition, we offer a comprehensive range of non-standard versions, special materials (stainless steel) and a variety of paint finishes to meet customers requirements.

Our special slot pattern permits air to be expelled at a higher momentum without this giving rise to any noticeable draughts in the vicinity of the outlet. It also creates an impression of durability as well as increasing mechanical strength. Appropriate internal fittings ensure a uniform outflow of fresh air, which disperses radially throughout the entire area of the workshop..
3. Anemostate cu difuzie reglabile


Noua generatie de anemostate cu difuzie de la S+E permit incalzirea si racirea intr-o singura unitate. Cand se incalzeste, cu ajutorul unui dispozitiv de reglaj, un fascicul de aer cald se directioneaza peste perna de aer difuzat. Adancimea de patrundere a aerului cald in incapere este astfel crescuta. Prin acest tip de dispersor reglabil cu orientare spre viitor, S+E reuneste ventilarea, incalzirea si racirea economica a halelor industrial intr-o unitate. O dezvoltare deosebita o reprezinta posibilitatea integrarii dispersorului in stalpii de rezistenta ai halei. Chiar si asa, functionalitatea dispersorului prin adaptarea sliturilor de pe suprafata dispersorului este garantata.

4. Coloana activa de racire

Coloana de racire tipul KA-KS este o unitate de racire-difuzare de sine statatoare. Aceasta transmite incaperii, prin intermediul unei perforari de dispersie, aer racit in regim de recirculare. In coloana sunt integrate un ventilator si o unitate de racire impreuna cu sistemul aferent de comanda. Unitatea poate functiona cu debit variabil de aer, iar in partea superioara poate fi conectata la reteaua de apa racita existenta.
5. Cosuri de aspiratie si de evacuare

Cosurile pentru aerul proaspat si pentru aerul evacuat reprezinta interfata la granita cladirii, in ceea ce priveste aerul. Aceste componente foarte expuse trebuie sa faca fata atat cerintelor functionale cat si celor arhitectonice. Cosuri de deflectie Aerul evacuat iese prin deflectoarele de tipul KA-DK2 cu putere, vertical in sus. Pierderile de presiune sunt mici, astfel fiind asigurata o functionare economica. Cosurile se evidentieaza printr-o functionare silentioasa si prin faptul ca impiedica patrunderea ploii in cladire prin sistemul de ventilatie. Cosuri pentru aer proaspat si aer viciat… imbina utilul cu aspectul deosebit de placut. Acestea se dezvolta impreuna cu arhitecti si designeri. Aerul proaspat se absoarbe prin lamele pozitionate oblic. Asemanator se evacueaza aerul viciat. Forma constructiva impiedica patrunderea ploii sau a particulelor in sistemul de ventilatie. Cosurile sunt din otel inoxidabil sau din tabla acoperita si pot avea diametre si inaltimi diferite, adaptate cladirii.